goedhout database

Zo creëer je een goede plek om te werken

Hoe kun je een fijne plek creëren om te werken? Doe je dat met meubels van Indoteak, planten of iets anders? Er zijn diverse manieren om een betere werkplek te creëren. Lees in deze blog hoe je dat precies doet!

Laat je medewerkers zichzelf zijn

Voor veel mensen is het belangrijk dat ze op het werk zichzelf kunnen zijn, ook op het gebied van interieur. Na een tijdje maken de medewerkers vaak hun eigen plekje met persoonlijke spullen en foto’s of decoratie. Van nature sluit men zich een beetje af omdat dat nu eenmaal comfortabel en veilig voelt. Geef je medewerkers daarom de gelegenheid om hun kantoorplek zelf gezellig te maken.

Maak de werkplek comfortabel met meubels van Indoteak

Mensen werken beter op een comfortabele en stijlvolle werkplek. Hierdoor kunnen ze efficiënter werken doordat ze in een workflow komen. Piept het laminaat of zijn de pennen op kantoor schaars? Dan is dat erg vervelend voor de werknemers. Dit soort dingen werken demotiverend wat de productiviteit niet ten goede komt. Kies daarom voor comfortabele meubels zoals bijvoorbeeld een Indoteak bureau en zorg ervoor dat je medewerkers voldoende frisse lucht krijgen en kunnen bewegen. 

Laat je medewerkers voldoende bewegen door een sta-zit Indoteak bureau

Als het om bewegen gaat, dan hebben medewerkers natuurlijk hun eigen verantwoordelijk. Je kunt ze motiveren om vaker de trap te nemen of af en toe even naar buiten te gaan. Je kunt ze zelfs een power nap laten doen, wat vooral oudere medewerkers ten goede komt. Om je medewerkers te stimuleren meer te bewegen zou je ook na kunnen denken over sta-zit bureaus, zodat ze niet de hele dag hoeven te zitten. Denk ook na over het concentratievermogen van je medewerkers en hoe je die kunt motiveren. Als de aandacht na 10 minuten verslapt, kun je ze aanmoedigen even iets anders te doen.

Creëer een prettig binnenklimaat

Voldoende licht en de juiste temperatuur in een kantoor zijn erg belangrijk, evenals goede luchtkwaliteit. Door middel van een prettig binnenklimaat doe je het welzijn van je medewerkers goed en gaan ze met meer plezier naar hun werk. Daarnaast wordt ook de productiviteit hoger. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat de productiviteit van medewerkers met 10 tot 15 procent verhoogt door deze factoren. Een andere manier om een prettiger klimaat te creëren is door planten neer te zetten. Deze werken goed tegen stress onder medewerkers en zorgen voor een betere luchtkwaliteit.