goedhout database

Een houten tuinhuisje plaatsen

Een houten tuinhuisje plaatsen

Wanneer je een tuinhuisje van hout in je tuin wilt, heb je de mogelijkheid om er eentje kant en klaar te kopen. Wil je een origineel exemplaar in je tuin en ben je handig, dan kan je heel makkelijk zelf een tuinhuisje maken.

Vraag jezelf voordat je een tuinhuisje koopt of gaat maken eerst af waarvoor je het wilt gaan gebruiken. Bedenk goed welke stijl het beste bij jou tuin past. Je kan ook zelf een ontwerp maken en dit door een professional laten bouwen.

Hout verwerken in je tuin

Denk je aan hout verwerken in je tuin, dan zal je waarschijnlijk het eerste aan een houten schutting denken. Dat is ook niet zo verwonderlijk. De meeste mensen kiezen voor hout wanneer er een afscheiding in de tuin moet worden geplaatst.

Toch kan je met hout nog veel meer dingen doen om je tuin te verfraaien. Omdat hout een natuurlijk materiaal is, is het een mooie toevoeging aan je tuin. Dit komt omdat hout sfeer, warmte en karakter uitstraalt.

Plantenbak

Je kan je tuin snel en eenvoudig mooier maken door houten plantenbakken te plaatsen. Deze zijn in diverse vormen, kleuren en maten te koop. Er zijn er ook een aantal die voorzien zijn van wielen. Handig, want zo kan je de plantenbak snel en eenvoudig verplaatsen.

Lijkt het je leuk om zelf aan de slag te gaan en een plantenbak te maken? Let er dan goed op dat je voor de bodem een plaat van multiplex kiest. Boor er een paar gaten in. Zo voorkom je dat je mooie planten na een flinke regenbui verzuipen omdat het water niet weg kan lopen.

Tuinmeubelen

Tot op de dag van vandaag zijn er nog veel houten tuinmeubelen te vinden. Ze hebben veel meer charme dan tuinmeubelen van plastic of aluminium. Wel is het belangrijk om bij houten tuinmeubelen het hout goed te onderhouden.

Wie creatief is en zelf graag aan de slag gaat, of gewoon liever niet te veel geld wil uitgeven aan tuinmeubelen van hout, kan ze heel eenvoudig zelf maken. Van pallets, eikenhouten planken en balken kan je de mooiste tuinmeubelen maken.

Schommel

Heb je kleine kinderen of komen de kleinkinderen vaak over de vloer, dan mag een schommel natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Als plaats kan je kiezen voor een stevige boom of een overkapping.

Van een houten plank kan je zelf heel eenvoudig een schommel maken. Het leuke van een houten schommel in je tuin is dat het niet alleen geweldig is voor de (klein)kinderen om mee te spelen, het is ook nog een geweldige decoratie.

Vogelhuisje

In een tuin wil je de vogels ook wat aandacht geven. Zeker in de wintermaanden doe je ze een groot plezier met een vogelhuisje of een voederplank. Leuk, want zo zie je vanuit je warme woonkamer hoe de vogels genieten van heerlijk eten.

Wil je de vogels nog meer een thuis geven in je tuin, kies er dan voor om een of meer houten nestkastjes op te hangen. Met een beetje geluk zie je in het voorjaar een paar vogels hun nestje bouwen in je eigen tuin.

Hout buiten onderhouden

Zodra het weer lekker zomerweer wordt is het tijd om de tuinmeubelen weer buiten te zetten. Hoe goed je er ook voor zorgt, toch ontkom je niet aan een kleine teleurstelling. Na verloop van tijd zullen je houten tuinmeubelen grijs worden.

De reden hiervan is dat vloeistof in het hout is getrokken. Als liefhebber van hout in de tuin ben je daar natuurlijk niet blij mee. Gelukkig is het heel eenvoudig te voorkomen dat tuinmeubelen en ander tuinhout lelijk wordt.

meer te weten komen