goedhout database

Wat zijn de voordelen van het huren van een heftruck?

Als je bedrijf een groot magazijn heeft met grote en hoge stellingen, dan is de kans groot dat je wel eens een zeer zware pallet omhoog moet zien te krijgen. Dit kun je natuurlijk niet zelf doen, want dat is onmogelijk. Eén van de weinige opties die je hebt, is het aanschaffen of huren van een heftruck. Een heftruck is namelijk wel in staat om zonder moeite een zeer zware pallet omhoog te kunnen tillen. Wanneer je kiest voor het huren van een heftruck, maak je dus een verstandige keuze.

 

Je hoeft geen heftruck aan te schaffen 

Als je enkele keren per maand of per jaar een heftruck nodig hebt, dan is het onnodig om een heftruck aan te schaffen. Een heftruck kost immers enkele tienduizenden euro’s, dus het zou erg zonde zijn als er zelden gebruik van gemaakt wordt. Daarnaast brengt het aanschaffen van een heftruck ook andere kosten met zich mee. Zo moeten heftrucks in Nederland regelmatig gekeurd worden voor de veiligheid, maar moet je er ook rekening mee houden dat een heftruck ook onderhouden moet worden. Door een heftruck te huren, zul je op de lange termijn duizenden euro’s kunnen besparen. 

 

Je hebt geen omkijken naar het transporteren van de heftruck 

Wil je een heftruck huren in Breda? Dan hoef je zelf niet het transport van de heftruck te verzorgen en dat is wel zo fijn. Een heftruck moet namelijk vervoerd worden op een oplegger en mag niet in een aanhanger. Het bedrijf waar je de heftruck gaat huren, zorgt ervoor dat de heftruck volgens afspraak bezorgd wordt. Ben je klaar met de heftruck? Dan kun je een afspraak met het verhuurbedrijf inplannen om de heftruck op te laten halen. 

 

Je hebt keuze uit een groot assortiment aan heftrucks 

Het kan voorkomen dat je geen standaard heftruck nodig hebt omdat deze een bepaald gewicht niet kan of mag dragen. Gelukkig heb je, wanneer je ervoor kiest om een heftruck te huren, keuze uit een zeer uitgebreid assortiment aan heftrucks. Je kunt namelijk een heftruck huren voor gewichten tot en met 2500 KG, maar ook is het mogelijk om een heftruck te huren voor gewichten tot 7000 KG. Houd er wel rekening mee dat je voor sommige heftrucks aanvullende certificaten nodig zult hebben. Mocht je deze niet hebben, dan zal een verhuurbedrijf bepaalde heftrucks niet aan jou verhuren.