goedhout database

Veel woninginbraken in Overijssel en Gelderland

Een alarmsysteem in huis kan de kans op inbraak aanzienlijk verkleinen. De kans op inbraak met een alarmsysteem in huis kan namelijk met wel 90% afnemen. Aanbeveling is dan wel een goed zichtbaar alarmsysteem in huis, zodat de inbreker ook het alarmsysteem ziet hangen. Een alarmsysteem in huis werkt dus zeker preventief! Wist u dat 20% van Nederland wel eens slachtoffer is geweest van inbraak? Met een alarmsysteem in huis kunt u ervoor zorgen dat u niet onder deze 20% valt!

 

Toename woninginbraken

Er zijn bepaalde gebieden in Nederland waar relatief veel woninginbraken voorkomen of waar de laatste jaren steeds meer woningbeveiliging wordt geplaatst. Twee van deze regio’s zijn Overijssel en Gelderland. Met name de buitengebieden zijn extra vatbaar voor inbraken. Denk aan afgelegen woningen, boerderijen en bedrijfspanden. Door het plaatsen van een goed bedraad of draadloos systeem kun je veel voorkomen.

 

Waarom een alarm?

Een alarmsysteem in huis biedt niet alleen inbraakbeveiliging, maar het alarmsysteem kan u ook beveiligen tegen brand. Hierdoor heeft u een veel veiliger huis! Er zijn alarmsystemen voor in huis welke via de mobiele telefoon en via internet te bedienen en te volgen zijn. Zo kunt u gewoon via internet of de mobiele telefoon zien of, en indien er wat aan de hand is, wat er precies aan de hand is. Met een alarmsysteem in huis kunt u altijd met een gerust gevoel van huis weg. Het alarmsysteem houdt namelijk het huis in de gaten.

 

Soorten beveiliging

Een alarmsysteem waarschuwt u zodra er iets aan de hand is. Indien u niet in de buurt bent, worden buren en omwonenden toch gewaarschuwd door bijvoorbeeld een sirene. Hierdoor bent u niet te laat om goede maatregelen te treffen. Het alarmsysteem voorkomt ergere schade aan uw huis. Veel alarmsystemen voor in huis zijn tegenwoordig draadloos. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te installeren en hebben ze weinig onderhoud nodig. Een ideale manier om uw huis te beveiligen met behulp van een alarmsysteem dus!

 

Laten plaatsen of zelf installeren?

Je kunt tegenwoordig hele goede beveiligingsproducten zelf plaatsen. Dit zijn de draadloze systemen die werken via wifi of bluetooth. Vaak zijn de bekabelde systemen net wat meer betrouwbaar en solide. Wel zijn ze doorgaans wat duurder. Er zijn goede instructievideo’s online te vinden met tips en adviezen over het zelf beveiligen van je huis. Kies je er toch voor op een installatiebedrijf langs te laten komen? Let dan goed op de eventuele keurmerken en recensies van andere klanten.

 

Advies: informeer bij je verzekeraar voor extra korting op je verzekeringspolis. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die een premievoordeel geven op woningen met een veilig-keurmerk (zoals met speciale sloten en een beveiligingsysteem.