goedhout database

3 Voordelen van haagplanten

Wil je graag een mooie plant in je voor- of achtertuin? Dan is de haagplant een perfecte optie! De haagplant is populair, er zijn veel verschillende soorten en de plant kent een hoop voordelen. In dit artikel lees je van welke voordelen je geniet als je kiest voor een haagplant in de tuin.

Het hele jaar door blad

Eén van de beste voordelen van de haagplant, is dat de meeste soorten het hele jaar door het blad behouden. Dat betekent dat je in de winter ook geniet van de plant en je nooit met kale takken zit. Daarom worden de bladhoudende haagplanten ook wel ‘winterharde’ of ‘wintergroene’ haagplanten genoemd. Een bladhoudende haagplant is niet alleen mooi, maar zorgt er ook voor dat je alle seizoenen geniet van vogels en hun getjilp; de vogels verstoppen zich graag in de bladeren. Zo heb je een mooie en gezellige tuin!

Perfect als schutting

Wist je dat een haagplant zich perfect leent als natuurlijke schutting? Omdat de haagplant het hele jaar door zijn blad behoudt, heb je altijd privacy. Met een haagplant creëer je een praktische en mooie schutting; je kijkt op groene bladeren in plaats van op houten planken. Een haagplant als schutting is bovendien makkelijk te onderhouden; geen houtrot, zakkende afrasteringen of andere problemen; met een haagplant zit je altijd goed. Wil je graag een haagplant als groene tuinafscheiding? Dan is een heg kopen bij Hagen-planten.nl een goede keus: verschillende soorten haagplanten van de beste kwaliteit, direct van de kwekerij – wat wil je nog meer?

Veel keus in verschillende haagplanten

Een haagplant is een mooie toevoeging in je tuin, omdat er veel verschillende soorten zijn. De Taxushaag, de beukenhaag, de Ligusterhaag en de Portugese Laurierhaag zijn voorbeelden van bladhoudende haagplanten. Wil je liever een haag dat in de herfst het blad verliest? Dan is de Spaanse tak met haar rood-groene blad een goede optie, of de prachtige Rode Berberis. Kies je voor een groene beukenhaag? Dan is het goed om te weten hoe je deze goed onderhoudt, zodat deze mooi groen blijft De geplante beukenhaag snoeien doe je twee keer per jaar: één keer in het voorjaar en één keer in het najaar. Of je nu kiest voor een winterharde haagplant of voor eentje die in de lente en zomer op haar best is, er is voor iedereen een geschikte haagplant.